Predstavíme si ďalší thajský dezert.
Puding z Tapioky perál. Čo je to vlastne tá Tapioka?
V podstate je to druhotná potravina – škrob, ktorá sa získava z rastliny koreňa Manioka.
Najlepšie na perlách je, že sú vhodné pre alergikov, takmer bez alergénov 👍
Neobsahuje lepok – gluten free, vhodné pre vegetariánov, vegánov a v poslednom rade pre vyznávačov paleo stravy.
Je perfektne ľahko stráviteľná.
No na druhú stranu musím poznamenať, že obsahuje veľa sacharidov, čo nie je vhodné pre diabetikov, alebo ak práve podstupujete nízkosacharidovú-low carb diétu.
Do nedávna som poznal klasické balenia, kde som kupoval perly vo veľkých baleniach v ázijských potravinách.
Natrafil som na balenie v bežnej predajni (balenie ako puding) a poviem Vám, pre tých čo nepoznajú tento dezert je to ideálne balenie na prvé zoznámenie sa.
Príprava je jednoduchá. Namočíme perly do obľúbeného ideálne rastlinného mlieka. Prevažne používam kokosové mlieko,
no tentokrát som skúsil domáce handmade mandľové.
Priznám sa, s kokosovým to má taký väčší thajský šmrnc – aspoň pre mňa.
Po hodinke naboptnajú, pridáme sladidlo – prevažne palmový cukor, kokosový cukor, alebo ideálne domáci med 🙏🏻
Povaríme za stáleho miešania, privedieme do varu a počkáme kým budú priesvitné. Hotovo.
Ak sa vám čakať hodinu nechce, v knihe THAI nech sa páči je spísaný ďalší recept, podľa ktoréjo je možné postupovať 🙏🏻
U nás je 🔝 verzia proste MANGO 🥭.
Samozrejme medze sa fantázii nekladú a moja spomienka s týmto dezertom skoro po roku ožila, keď som listoval profil @chudnemjedlom a tam som natrafil na skvelú verziu s horúcimi malinami.
Nechajte sa inšprirovať oboma receptami