Soop Nam Wai

Soop Nam Wai – tento názov asi nikomu nič nehovorí, no prezradím, že je to thajský názov pre šalát z bambusových výhonkov 🎋

Milujem thajskú kuchyňu pre jej rôznorodosť chutí, vôní, ako sa viem hrať s jedlami, kombinovať a pritom je to vždy vyvážené exotickou chuťou.

Dávno som mal tento šalát v pláne, ale nejako som mu neprikladal váhu. Teraz to už ľutujem, lebo sme ho “zožrali” do 5minút.

Ten kto miluje thajský šalát Som Tam príde si na svoje 👏 chuťou je podobný, zálievka je tvorená rybacou omáčkou a šťavou z limetky.

Na šalát budete potrebovať:
• 1 pohár zaváraných bambusových výhonkov ( poprípade čerstvých, no tie sa varia aj 50min.)
• 1 stredná červená cibuľa
• 3PL jazmínovej ryže (lepkavej ideálne)
• jarná cibuľka, lístky mäty a koriandru
• 2PL rybacej omáčky
• 2PL šťavy z limetky
• 1PL palmového cukru(kľudne aj hnedý)

Na panvici orestujeme ryžu (neumývať!) a dáme variť výhonky.
Opečenú ryžu do zlatista, necháme vychladnúť apomixujeme na drobno. Zmiešame s uvarenými výhonkami.
Pridáme cibuľu a bylinky. Zalejeme zálievkou pripravenou z rybacej omáčky, šťavy z limetky, cukru a čili omáčky.
Tak jednoduché a tak výrazné chuťou.

Vedel by som si predstaviť na vchu aj posypané opečené búrske oriešky, alebo pridať mungo klíčky, no táto pôvodná, jednoduchá receptúra je to pravé “orechové”

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík