Papaya boat

Názov ktorý prezrádza veľa. Dlho som čakal na obdobie Vianoc, keďže vtedy sa najčastejšie a najľahšie dostanete k exotickej papáji.
Tá musí byť samozrejme zrelá. Na dotyk jemne mäkká a sfarbením viac už do žlta.
Vnútri by mala byť celá oranžovej farby – vtedy je zrelá, no zároveň dokážete do nej zapichnúť lyžičku, inak je prezretá.
Mohol som tú moju nechať ešte dozrieť 2dni, ale nevydržali sme.
Kokosové mlieko je ďalšou hlavnou zložkou. Vedeli ste že dokážete z kokosového mlieka pripraviť hustú šľahačku?

Potrebujeme:
• väčšia papája – zrelá
• 400ml kokosové mlieko, alebo kokosový jogurt.
• cukor (nie je potrebný)
• exotické ovocie podľa obľúbenosti
•najlepšie sa hodí: mango, ananás, hurmikaki, kiwi, papája, banány, marakuja, liči, pitahaya, granátové jablko, plátky kokosu

K postupu netreba veľa písať. Snáď za najdôležitejšie považujem spomenúť ako pripraviť šľahačku.
Plechovku kokosového mlieka necháme v chlade min. 1 hodinu. Ideálne toto chladné počasie, nechať ju len tak na terase, balkóne, či použijete parapet.
Po otvorení, opatrne odoberieme stuhnutú časť kokosového mlieka – bez “vody” ktorá ostala na spodku.
Mixérom na najvyššom stupni vyšľaháte krásnu snehobielu šľahačku.
Ak sa Vám zdá príliš tuhá už pri šľahaní, kľudne pridajte max 1PL vody z plechovky no nie viac.
Ak máte radi sladkú šľahačku, použite cukor, med, alebo obľúbené sladidlo.
Myslím, že nie je potrebný cukor, aspoň skvele vyniknú chute exotického ovocia.
Samozrejme sa ľahko dá zameniť šlahačka za napríklad kokosový jogurt, alebo klasický biely, napríklad gréckeho pôvodu – ten je extra hustý a ovocie pekne drží. Ako zdobiť, napovie fotogrufia 🙂

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík