Thajsko ponúka obrovské množstvo chutí. Tu sa však stretávajú všetky základné chute.
Sladká, slaná aj kyslá.
Pak Choi stir-fry je v podstate už hotové jedlo, keďže táto zelenina skvelo chutí aj čerstvá.
Dokonalo vyvážená slaná chuť vďaka rybacej omáčke, v kombinácii so sladkou v podaní sweet&chilli omáčky.
Jedlo, ktoré Vás dostane svojou rýchlosťou prípravy si doslova zamilujete.
Chuť chrumkavej brokolice a samotného Pak Choi sú až návykové. Keď si predstavím čas 5 minút, za ktorý dokážete jedlo servírovať… Ak rýchlovka, tak proste toto zdravé zeleninové stir-fry.
Potrebujeme:
• 4-5 ks baby Pak Choi, alebo 2ks bežnej veľkosti
• väčšia hrsť hlavičiek brokolice
• 3-4 ks stúčikov cesnaku
• 2 PL rybacej omáčky
• 2 PL ustricovej omáčky
• 2 PL sladkej sójovej omáčky
• 2 PL sweet&chilli omáčky
• 2 PL šťavy z limetky
• 2 PL hnedého cukru
• 1 PL kokosového oleja
• hrsť kešu orieškov
• 1 dcl vody
• koriander, sezám a hráškové výhonky na dochutenie
Postup:
Pripravíme si zmes na podliatie. V miske zmiešame všetky tekuté zložky spolu s hnedým cukrom.
Ďalej na malej panvici si opečieme kešu orechy a dáme bokom na neskoršie použitie.
Vo woku na kokosovom oleji si orestujeme na drobno nakrájaný cesnak. Stačí minutka a prilejeme 2 PL pripravenej zmesi. Pridáme kúsky brokolice a podlejeme vodou. Necháme zovrieť za stáleho miešania.
Brokolicu chceme mať čerstvú a chrumkavú vo finále. Nasleduje Pak Choi. Nakrájame ho na menšie kúsky.
Pridáme spolu aj s kešu a podlejeme zvyšnou zmesou. Na prudkom ohni restujeme spolu max 4-5minút.
Ak máte radi chuť limetky, nebojte sa pridať ďalšiu lyžicu na dochutenie. Posypeme sezámom, poprípade pridáme čerstvý koriander. Ja som mal doma hráškové výhonky. Podáva sa buď samotné, alebo s jazmínovou ryžou.