Mango & carrot soup

Ja tú farebnosť thai food proste milujem.
Mango v hlavnej úlohe. Polievka na thajský spôsob z uparenej a následne upečenej mrkvy, cibule a sladkého manga 🥕+🥭=❤️
Opäť ďalšie thai jedlo, ktoré dokáže vystreliť chuťové poháriky do vesmíru.
V jednoduchosti je krása a to sme si dokázali už veľakrát. Ten kto miluje krémové polievky, tu si nájde to pravé 👌
Hlavná ingrediencia je mrkva a mango.

Potrebujeme:
• 750g mrkvy
• 1 zrelé mango
• 3-5cm galangalu/zázvoru
• 1 väčšia cibuľa
• 2-3 strúčiky cesnaku
• 700ml zeleninového vývaru
• 400ml kokosového mlieka
• šťava z 1 limetky
• 2PL rybacej omáčky
• 1ČL kurkumy
• 1PL kokosového oleja

Postup je veľmi jednoduchý 👍 milujeme chuť parenej zeleniny, tak sa stalo aj teraz.
Uparenú mrkvu preložíme na plech a spolu s cibuľou, posypané kurkumou prudko opečieme.
Následne podusíme na oleji, pridáme zrelé nakrájané mango, cesnak a zalejeme vývarom.
Necháme zovrieť, premixujeme ponorným mixérom. Podlejeme kokosovým mliekom, rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
Necháme prevrieť a odstavíme z ohňa. Dozdobíme podľa seba, ja som použil výhonky lucerny siatej a čierny sezám

Ps: nebojte nie je to extra sladké 😉

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík