Exotické predjedlo nemusí vyzerať iba ako kreveta v cestíčku, thai zeleninová rolka, či akákoľvek verzia šalátu s exotickými ingredienciami.
Predstavte si, že doma čakáte ohlásenú návštevu a vy sa chcete ukázať v čo najlepšom svetle, ako dobrý hostiteľ.
Je to tak jednoduché a hostia budú teda len pozerať 😳
🍊Pomaranče plnené hovädzím na “sladko” s thai bazalkou a opečenými kešu orieškami.🍊
Potrebujeme:
• 4 veľké pomaranče
• 400-500g hovädzinky
• 3-4 strúčiky cesnaku
• 1 stredne veľká cibuľa
• 4-5 cm galangalu, zázvoru
• olej
• hovädzí vývar, alebo voda na podliatie
• 2 PL ustricovej omáčky
• 1 PL rybacej omáčky
• 1 PL sladkej sójovej omáčky
• 1 PL medu
• hrsť thai bazalky
• kešu orechy a sezám na dozdobenie
• škrob na zahustenie (Tapioka👌)
Postup je veľmi jednoduchý 🔝
Samotné pomaranče vydlabeme a dužinu odložíme bokom, ku koncu ju použijeme. Na oleji orestujeme na drobno nakrájaný cesnak spolu s galangalom, alebo zázvorom a cibuľkou. Pridáme na tenké – čo najtenšie plátky nakrájané hovädzie a necháme “uzavrieť” až si pustí šťavu.
Podlejeme vodou, alebo hovädzím vývarom, pridáme spomínané omáčky, med a necháme dusiť do zmäknutia.
Prisypeme vopred opečené kešu orechy, necháme povariť pár minút.
Na záver prilejeme trošku škrobu zmiešaného s vodou aby sme výslednú omáčku zahustili.
Odstavíme a pridáme na drobné kúsky nakrájanú, odloženú dužinu spolu s thai bazalkou, už iba premiešame a necháme zohriať pokrievkou 👍