Glass Noodle Salad

Glass noodle salad, alebo šalát so sklenenými rezancami.
Doma sa mi povalovalo tofu, tak prečo si neurobiť opäť deň bez mäsa 👍

Šalát vyniká svojou sviežosťou, ktorú dotvorí hlavne šťava z limetky a čerstvý koriander.
Je veľmi jednoduchý a na prípravu Vám stačí v podstate iba čas, za ktorý sa pripravujú rezance samé v miske namočené vo vode.

Potrebujeme:
• 1 naturálne biele tofu
• 1/2 balíčka sklenených rezancov
• hrnček nakrájanej mrkvy
• hrsť mungo klíčkov
• 1PL rybacej omáčky
• 1PL sladkej ústricovej omáčky
• 1 čili paprička
• hrsť mix koriander a thai bazalka
• šťava z jednej limetky
• štipka bieleho korenia
• sezámový olej

Postup:
Tofu nakrájame na malé kocky, samozrejme môžete aj pásiky, guličky alebo srdiečka 👍 komu ako vyhovuje.
Na kvapke sezámového oleja opečieme naturálne tofu.
Rezance pripravíme podľa návodu. Iba prejdú varom aby ostali chrumkavé. Pripravené rezance vložíme do misky kde ich zmiešame s tofu a “výpekom”. Pridáme na pásiky nakrájamú mrkvu spolu s trochou mungo klíčkami.
Pridáme rybaciu a ustricovú omáčku a môžeme premiešať.
Čerstvú čili nakrájanú na drobné kúsky, ja som pridal ešte čerstvú uhorku navyše – bez tepelnej úpravy.
Nasleduje hrsť zmiešaná z thai bazalky (postačí aj klasická, ak nemáte k dispozícii) a čerstvýho korianderu.
Čerstvé mungo klíčky na vrch a hotové do 10minút 👍 celé prekvapkáme šťavou z limetky.
Je možné dochutiť aj ryžovým octom

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík