Yellow curry – s bravčovou panenkou

Základom sú baby kukuričky, bambusové výhonky, dozdobené a dochutené s opraženými, posekanými kešu orieškami a sotva vyklíčenými mungo fazulkami.
Kombinácia, ktorá sa neodmieta 👌
Bravčová panenka pácovaná s gril korením a sušeným zázvorom. Následne zvlášť opečená na gril panvici a v rúre.

Skúsil som dať menej vody, aby som vedel na fotke udržať mäsko, nech sa mi neponorí hneď 😉. Stretol som sa v živote s XY druhmi karí. Riedke, husté, tak akurát… A teda viem povedať, že viac sa mi pozdáva, keď si mám kam lyžicu s ryžou namočiť. Nie úplne tekuté, ale proste zlatý stred. Ani husté a ani riedke.

Potrebujeme:
• 1 “noha” bravčovej panenky (korenie a mletý sušený zázvor na pácovanie)
• hrsť nakladaných baby kukuričiek
• 1 stredne veľká cibuľa
• 3 strúčiky cesnaku
• hrsť bambusových výhonkov
• 1 čili paprička
• ½ lyžice limetkovej šťavy
• 1 stonka citrónovej trávy
• 4-5 kafírových listov
• hrsť thajskej bazalky
• hsť koriandru
• 1 čl kurkumy
• 1 lyžica hnedého cukru
• 2-3 lyžičky žltej karí pasty
• 2-3 lyžice rybacej omáčky
• 2 lyžice sladkej sójovej omáčky
• 1-2 lyžice ustricovej omáčky
• 400 ml kokosového mlieka
• 1½-2 dcl vody
• rastlinný olej, olivový na pác
• opečené kešu a mungo klíčky na dozdobenie
• jazmínová ryža

Ale predsa len v skratke pre nových fanúšikov zhrniem postup na rýchlo:
Panenku pripravíme zvlášť, vaším obľúbeným spôsobom. Cesnak spolu s karí pastou opečieme na oleji, až sa uvolnia vonné esencie a spoja sa chute. Pridáme bambusové výhonky, kukuričky, podlejeme kokosovým mliekom a pridáme omáčky s čili, cukrom, kurkumou , citrónovou trávou a kaffírovými listami. Necháme prevrieť. Ak máte práve hustejšie, necháme odpariť viac vody. Na záver pridáme cibuľu, koriander, thai bazalku a oriešky, ktoré vynikajúco podtrhnú chuť celého karí.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík